Slovenski nacionalni mladinski orkester je projekt, prostor in zgodba, ki povezuje vso Slovenijo. V njem imajo mladi glasbeniki, stari od 10 do 19 let, možnost odpirati sebe ter krepiti glasbene in kulturne mostove. Orkester je namenjen druženju in ustvarjanju v glasbi, navduševanju za glasbeno umetnost in umetnost na sploh, tkanju prijateljskih vezi in napredovanju. Je prostor in čas, v katerem mladi svoj talent izživijo do popolnosti in se obenem naučijo raznolikosti glasbene in osebnostnih poti.

V okviru trajnostnega programa na najvišji ravni in v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki iz različnih glasbenih in drugih umetniških področij bomo spodbujali razvoj osebnosti in sposobnosti posameznikov, nato pa še krepili in nagovarjali odgovornost ter odnos do družbe, solidarnost in humanost. Želimo, da mladi postanejo zavestnejši in skrbnejši tudi do nacionalnih vrednot kot tudi do drugih kultur, držav in posameznikov.

Umetniške delavnice – kot popoldanske aktivnosti smo pripravili v sodelovanju s Pionirskim domom – Centrom za kulturo mladih. Vsak udeleženec ob prijavi izbere svojo najljubšo. Vsebine so oblikovane tako, da boste z njimi glasbeno znanje in svojo glasbeno pot le še okrepili, predvsem pa bo boste širili obzorja in postali samozavestnejši. 

UČENJE CIRKUŠKIH VEŠČIN KOT NOVA OBLIKA GIBANJA / Ravil in Natalia Sultanova
DELAVNICA GLEDALIŠKE IMPROVIZACIJE / Urška Strehar Benčina
GLASBENA DELAVNICA: »LEAD« PEVEC/PEVKA / Eva Moškon
PLESNA DELAVNICA / Ana Medved
GLASBENA DELAVNICA: KITARA / Andrej Pekarović
LIKOVNO-UMETNIŠKE DELAVNICE / Eva Jeraj

Vse aktivnosti #POK so se odvijale v prostorih Pionirskega doma, na vseh njihovih lokacijah, na Vilharjevi, Miklošičevi in Komenskega.